Verstappen heeft vrede met situatie na P6 in kwalificatie

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen was zaterdag na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi teleurgesteld, maar legt zich wel bij het resultaat neer. De 20-jarige Nederlander moest genoegen nemen met de zesde plaats.

“We kregen de balans niet voor elkaar”, zegt Verstappen tegenover de camera van Ziggo Sport. “Als het totaal niet gaat zoals je wil, kun je dat op dagen als vandaag het beste accepteren. Ik bleef maar glijden, had geen grip en veel last van onderstuur. Tijdens de kwalificatie kan je ook niets meer aanpassen dus het was eigenlijk van begin af aan een verloren zaak. Je probeert het zo goed mogelijk te doen, maar het was alsnog niet goed genoeg.”

Verstappen gaat er niet vanuit dat hij tijdens de race veel plaatsen goed kan maken. “Het wordt een moeilijk verhaal.”

De Grand Prix van Abu Dhabi begint zondag om 14.00 uur.

https://www.instagram.com/p/Bb7GerbHpLX/?hl=en&taken-by=maxverstappen1