Hamilton en Bottas hebben problemen met de halo

(c) Mercedes F1

Lewis Hamilton heeft in Abu Dhabi een duidelijk statement gemaakt over de komst van de halo. “Dit is de laatste race dat de wagens er goed uit zien”, laat de Brit weten.

Aan het eind van de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Abu Dhabi maakte de Mercedes-coureur een dit opvallende statement. “Vanaf volgend jaar gaat het allemaal bergafwaarts als het om het uiterlijk van de wagens gaat. De veiligheid neemt er daarentegen weer iets door toe.”

Valtteri Bottas had in Abu Dhabi ook problemen met de halo, maar dan letterlijk. Voor de Fin was het nogal een opgave om uit de wagen te kruipen. Tobias Grüner van Auto Motor und Sport was daar getuige van en schrijft op Twitter: “Ik heb net gekeken hoe Bottas zo snel mogelijk uit zijn met een halo uitgeruste auto probeerde te klimmen. Jo Bauer (FIA) stond erbij en timede. Valtteri wist niet waar hij dat lelijke ding vast moest pakken. Duurde heel lang voordat hij uit de wagen was.”