Lewis Hamilton: ‘Betrouwbaarheid maakte het verschil’

(c) Mercedes AMG

Lewis Hamilton kende weinig technische problemen met de Mercedes W08. Volgens de viervoudig wereldkampioen maakte dat het verschil met Ferrari. De Brit is dan ook erg blij met het geleverde werk van zijn team.

Hamilton is momenteel de enige coureur op de grid die dit seizoen in alle races de finish heeft gehaald. “Ik ben het team dankbaar voor de betrouwbaarheid”, aldus de Brit tegen Sky Sports. “Dit onderscheidde ons van Ferrari en heeft ons de positie gebracht waar we nu staan.”

Ondanks de wereldtitel is Hamilton gebrand op de overwinning in Abu Dhabi. De Brit wil net als tijdens de Grand Prix van Amerika elke sessie domineren: “In Brazilië hadden we makkelijk kunnen winnen. Het was mijn schuld dat we dat niet deden. Ons doel is om een vergelijkbaar weekend te draaien als in Austin. We willen het seizoen met een hoogtepunt afsluiten.”