Williams ontkent dat deal met Kubica in kannen en kruiken is

kubica

Williams heeft in een statement nogmaals herhaald dat de renstal nog geen definitieve beslissing heeft genomen over de opvolging van Felipe Massa, die aan het einde van het seizoen een punt zet achter zijn Formule 1-loopbaan.

Maandag meldde RTL GP dat Robert Kubica een tweejarig contract had getekend bij Williams. Bronnen die dichtbij de 32-jarige Pool staan, zouden het nieuws hebben bevestigd. De Britse renstal geeft toe dat het gesprekken voert met de enkelvoudig Grand Prix-winnaar, maar dat er nog geen knopen zijn doorgehakt.

Geen aankondiging gepland

"Hoewel gesprekken met Kubica gaande zijn, is er nog geen definitieve beslissing genomen wie Massa gaat vervangen", schrijft Williams in de verklaring. "We zullen een aankondiging doen als we iets aan te kondigen hebben, maar er staat niets gepland dit weekend in Abu Dhabi."

Kubica wordt al het hele seizoen in verband gebracht met een comeback in de koningsklasse van de autosport. De Pool werkte een aantal tests af voor Renault, maar de renstal heeft met Nico Hülkenberg en Carlos Sainz het rijdersduo voor 2018 compleet.

Concurrenten

Daarna richtte Kubica zijn aandacht op Williams. Daar zal hij de concurrentie aan moeten gaan met Paul di Resta, Pascal Wehrlein en Daniil Kvyat.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden