Titel 2017 heeft meeste waarde voor Lewis Hamilton

(c) Mercedes AMG

De wereldtitel die Lewis Hamilton onlangs veroverde heeft voor hem de meeste waarde. Dat zei de Brit op een feest van Mercedes op de fabriek in Brackley waar hij werd verwelkomd door teamleden die een erehaag vormde voor de viervoudig wereldkampioen.

“Dit is een zeer emotionele dag”, zei Hamilton. “Ik had dit niet verwacht. Iedereen bedankt voor dit warme welkom. Vandaag is iets dat ik nooit zal vergeten. Toen ik bij de ingang van de fabriek aankwam en iedereen zag om mij te verwelkomen. Ik ben daar beduusd van.”

Droom is uitgekomen

Vorige maand stelde Hamilton in Mexico zijn wereldtitel veilig. “Dit is mijn mooiste kampioenschap omdat we een grote concurrent hadden en we te maken kregen met veel uitdagingen. Dat maakt het nog mooier. Dank jullie wel voor het verwezenlijken van mijn droom. Zonder jullie zou het niet mogelijk zijn geweest.”

Komend weekend staat in Abu Dhabi de laatste Grand Prix van het seizoen op het programma.