Massa ziet Verstappen als een van beste coureurs uit loopbaan

MaxMassa

Felipe Massa ziet Max Verstappen als een van de beste coureurs waar hij ooit tegen heeft geracet. Dat zegt de 36-jarige Braziliaan tegen het Duitse Speedweek.

"Fernando Alonso en Michael Schumacher zijn samen van een geweldig niveau", antwoordt Massa op de vraag wie zijn beste tegenstander is geweest. "Hamilton hoort ook in die categorie thuis. Daarna komt Sebastian Vettel en niet ver daar achter zit Max Verstappen, die op dit moment nog wat consistentie mist. Met zijn talent en basissnelheid zit het goed."

Massa neemt komend weekend in Abu Dhabi afscheid van de Formule 1. Hij rijdt op het Yas Marina Circuit zijn 269ste en laatste Grand Prix. Eigenlijk zou de Williams-coureur vorig jaar al stoppen met racen in de koningsklasse van de autosport, maar zijn huidig werkgever vroeg hem vanwege het vertrek van Valtteri Bottas om er een extra jaar aan vast te plakken.

Middelmatig

Massa is niet tevreden over het verloop van zijn laatste seizoen in de Formule 1. Hij staat met 42 punten op de tiende plaats in het kampioenschap.

"Het was een middelmatig jaar", vervolgt Massa die met Williams als vijfde eindigt in het constructeruskampioenschap. "We hebben niet zo'n competitieve auto als Force India. Dit was het maximale resultaat. We hebben veel punten door technische malheur verloren. Op aerodynamisch gebied hebben we problemen gehad, maar ook het chassis was niet optimaal."

Massa rijdt sinds 2014 voor Williams en kwam eerder uit voor Ferrari en Sauber. Voor de Zwitserse renstal maakte hij in 2002 zijn debuut in de Formule 1. Hij wist elfmaal een race te winnen in de koningsklasse van de autosport. In 2008 werd hij tweede in de WK-stand, vlak achter wereldkampioen Lewis Hamilton, die toen zijn eerste titel pakte. Dit seizoen staat hij tiende met 42 punten.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden