Max Verstappen beschouwt seizoen als ‘gemiste kans’

(c) Red Bull Racing

De twee overwinningen die Max Verstappen in de slotfase van het seizoen heeft behaald, maken het seizoen niet helemaal goed voor de Nederlander. De Red Bull-coureur beschouwt 2017 dan ook als een gemiste kans.

Verstappen won in Maleisië en Mexico, maar met name voor de zomerstop had hij te maken met technische problemen. Op de vraag hoe hij na de laatste race zal terugkijken op het seizoen antwoordt hij op zijn website: “Redelijk positief op de twee overwinningen, maar over het algemeen is het seizoen een gemiste kans. We zijn te vaak uitgevallen met problemen en dat moet volgend jaar natuurlijk wel een stuk beter zijn.”

De 20-jarige Limburger hoopt volgend jaar op een veel betere start, want over de manier waarop het team zich gedurende het seizoen heeft hersteld, is hij erg positief: “Dat hebben ze dit jaar heel goed gedaan. Het is alleen jammer dat we er niet vanaf het begin stonden. Het geeft wel aan dat het team heel snel kan reageren. Hopelijk hebben we volgend jaar gewoon een goede start.”

Volgende week zondag kan de Nederlander in Abu Dhabi nog meer glans geven aan zijn tweede jaar bij het team van Red Bull Racing. De laatste race van het Formule 1-seizoen staat dan op het programma. De coureurs gaan om 14.00 uur Nederlandse tijd van start.