‘Red Bull wil motorreglement bevriezen, Ferrari ligt dwars’

(c) Red Bull Content Pool

Red Bull Racing zou een voorstel hebben ingediend om in 2018 vast te houden aan het gebruik van vier motoren. Dit seizoen mogen de teams over een heel jaar eveneens vier motoren gebruiken. Door reglementswijzigingen wordt dat aantal na de winter teruggebracht naar drie. Red Bull zou dat graag anders zien, maar Ferrari ligt dwars.

Dat meldt de Britse journalist Jonathan Noble. Afgelopen jaar werd het maximum aantal motoren verminderd van vijf naar vier per seizoen. Wanneer een team meer dan het toegestane aantal motorcomponenten inzet, ontvangt de coureur een gridstraf.

Red Bull zou tijdens een vergadering van de Strategy Group voorafgaand aan de Braziliaanse Grand Prix een poging hebben gedaan om de huidige regels over de powerunits ook volgend seizoen te handhaven. Ferrari moest hier echter niets van weten omdat de Italiaanse renstal al veel geld aan betrouwbaarheid zou hebben uitgegeven. Red Bull-teambaas Christian Horner gaf eerder al aan fel tegenstander van de nieuwe motorreglementen te zijn.

In de Strategy Group zetelen Ferrari, Red Bull Racing, McLaren, Mercedes, Force India en Williams, evenals het overkoepelende Formula One Management en de FIA. De kopstukken komen een paar keer per jaar bijeen en bespreken de te varen koers van de Formule 1.