Max Verstappen kijkt met gemengde gevoelens uit naar slotrace

Max Verstappen wil nog niet dat er een einde komt aan het huidige seizoen, maar volgende week zondag zal toch echt de laatste Grand Prix van de kalender worden verreden. De Red Bull-coureur is bezig met een uitermate sterk seizoenseinde, na tegenvallende resultaten, en had er in de huidige vorm dus graag nog races aan vastgeplakt.

Verstappen scoorde slechts één podiumplek gedurende de eerste seizoenshelft en had vijf uitvalbeurten in een bestek van zeven races. De Nederlander viel bijvoorbeeld al in de eerste ronde uit bij de thuisrace van zijn team in Oostenrijk en in de negende ronde tijdens zijn eigen ‘thuisrace’ in het Belgische Spa. Verstappen sprak zelf van een “rampjaar” maar toonde vervolgens met zeges in Maleisië en Mexico een tweede plek in Japan en twee vierde plaatsen in de Verenigde Staten en Brazilië veerkracht.

Abu Dhabi

Gemengde gevoelens dus voor de drievoudig racewinnaar die bij de laatste race in Abu Dhabi dan ook vastberaden is een goed resultaat neer te zetten. “We zullen natuurlijk proberen het seizoen met een sterk resultaat af te sluiten in Abu Dhabi”, aldus Verstappen. “Vorig jaar was het eigenlijk wel een goede race nadat we besloten een pitstop over te slaan vanwege de spin in bocht 1, het was lastig de banden goed te houden tot het eind van de race maar het lukte en we finishten als vierde”. Zoals gezegd wil de Nederlander eigenlijk niet dat het seizoen voorbij is: “Abu Dhabi is de laatste race maar ik wil nog niet dat het stopt, ik ben helemaal opgeladen en zou het liefst door blijven rijden nu”.