Red Bull heeft geen reserveonderdelen voor Renault-motor

Max Verstappen, hier vorig jaar in actie op Suzuka, werd in Japan al tweemaal tweede (c) Red Bull Content Pool

Red Bull Racing heeft in de laatste Grand Prix van het jaar in Abu Dhabi niet de beschikking over reserveonderdelen voor de motor. “We zijn blij dat de motoren de race in Brazilië overleefd hebben”, zegt Red Bull-teambaas Christian Horner tegen Auto, Motor und Sport.

Red Bull moet geen problemen met de krachtbron krijgen tijdens de vrije trainingen en kwalificatie. Gebeurt dat wel dan moeten de motoronderdelen gerepareerd worden of moeten er gebruikte onderdelen van de teams Toro Rosso of Renault geleend worden. Horner: “We hopen dat er in de training in Abu Dhabi niets misgaat. Het wordt een dure klus om dat op te lossen.”

Vorige week werd al duidelijk dat Renault met een nijpend tekort aan deugdelijke onderdelen kampt. Het leverde een flink rel op tussen de Franse motorleverancier en klant Toro Rosso.