Gasly en Hartley ook in 2018 bij Toro Rosso

P-20171110-02110_news

Toro Rosso heeft donderdag Brendon Hartley en Pierre Gasly bevestigd als coureurs voor komend seizoen. Daarmee houdt de renstal uit Faenza vast aan de huidige line-up.

"We zijn blij dat we zo vroeg ons coureursduo te horen hebben gekregen van Red Bull", zegt teambaas Franz Tost. "In het laatste deel van dit seizoen hebben Pierre en Brendon laten zien dat ze klaar zijn voor de Formule 1. We zijn erg onder de indruk geraakt van hun leercurve."

Gasly debuteerde tijdens de Grand Prix van Maleisië in de Formule 1. Hij verving Daniil Kvyat die zijn plekje vanwege tegenvallende prestaties af moest staan aan de huidig GP2-kampioen.

De 28-jarige Hartley maakte tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten zijn F1-debuut. Hij verving Carlos Sainz die de plaats van Jolyon Palmer innam bij Renault.

Hartley en Gasly hebben nog geen punten weten te scoren in de koningsklasse van de autosport. Toro Rosso, dat zesde staat in het constructeurskampioenschap, verdedigt volgende week in Abu Dhabi een voorsprong van vier punten op Renault.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden