Voormalig Ferrari-preses tempert optimisme na winst Vettel

Luca di Montezemelo (c) Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel mag dan Valtteri Bottas direct verslagen hebben tijdens de afgelopen Braziliaanse Grand Prix, toch tempert voormalig Ferrari-preses Luca di Montezemolo het optimisme van de Ferrari-coureur om ook in Abu Dhabi toe te slaan en in 2018 met nieuw vertrouwen voor de titel te gaan.

Vettel riep voor het Italiaanse radiostation RAI dat Brazilië “een geweldige dag voor Ferrari” was en dat hij hoopte “dat we goed voor de dag kunnen komen in Abu Dhabi en volgend jaar de wereldtitel kunnen winnen”. Die woorden schoten Di Montezemolo kennelijk in het verkeerde keelgat, toen hij op zijn beurt opmerkte dat “sport geen exacte wetenschap is” zoals bijvoorbeeld economie. “Het is erg makkelijk om te praten maar veel moeilijker om te winnen”, aldus Di Montezemolo, die overigens wel aangaf blij te zijn met Ferrari’s overwinning.

“Ferrari had een goed seizoen, maar onfortuinlijk genoeg hebben we de titel niet gewonnen. En ik ben van mening dat in Brazilië Hamilton gewoon gewonnen zou hebben als hij gestart was van pole”, meent Di Montezemolo. De flamboyante Italiaan kreeg bijval van landgenoot Flavio Briatore. De oud-teambaas van Renault stelde: “We zijn allemaal blij met Ferrari’s overwinning, maar we moeten niet vergeten dat Hamilton niet vooraan kon meestrijden. En we hebben allemaal zíjn comeback kunnen zien.”