Lewis Hamilton baalt van drie motorenregel

(c) Mercedes F1

Lewis Hamilton is ‘not amused’ over het reglement dat de coureurs volgend seizoen slechts drie motoren mogen gebruiken voordat ze worden bestraft. “Dat is balen”, zegt de viervoudig wereldkampioen in gesprek met de BBC. Dit jaar worden coureurs bestraft als ze het maximumaantal van vier krachtbronnen gebruiken.

De limiet van drie motoren wordt ingesteld om de kosten in de Formule 1 te drukken, maar volgens de viervoudig wereldkampioen zouden de coureurs door dit nieuwe reglement minder hard kunnen pushen tijdens races. “Ik vind het idee om naar drie motoren te gaan maar niks. We missen het sprinten in de Formule 1”, zegt de Mercedes-coureur.

Gewicht van auto

Bovendien heeft Hamilton zijn bedenkingen over het gewicht van de auto’s. De bolides worden komend seizoen zwaarder vanwege de halo. “Het wordt zo zwaar, de auto wordt een bus, zoals een NASCAR.”

“Ik weet dat het negatief klinkt, maar als coureurs willen we snelle, wendbare auto’s waarmee we iedere ronde kunnen aanvallen”, zegt Hamilton, die afgelopen zondag in Brazilië vanuit de pitstraat startte en zijn inhaalrace zag eindigen op een vierde plaats.