Flavio Briatore kritisch op Ferrari-duo

DANIELE CRUCIANI@OLYCOM

Dat Ferrari dit seizoen de wereldtitel is misgelopen valt Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen aan te rekenen. Dat is de mening van Flavio Briatore. De voormalig teambaas van Benetton en Renault deed zijn uitspraken in de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

“Ferrari had dit seizoen de kans om Mercedes een tik te geven, maar dat hebben ze niet gedaan. Dat valt de coureurs te verwijten, wie anders? Ze hebben elkaar in Singapore van de baan gereden”, zegt Briatore.

Hard oordeel over Raikkonen

De Italiaan is niet mild met name in zijn oordeel over Kimi Raikkonen. “Om de wereldtitel te winnen heb je twee goede coureurs nodig. Die heeft Ferrari op dit moment niet. Met Raikkonen zal Ferrari nooit de constructeurstitel winnen.”

Wil Ferrari weer meedoen om de prijzen dan moeten de Italianen Max Verstappen binnenhalen, zo zegt Briatore. “Ik zou meteen Verstappen halen. Hij is een echte racer, het enige talent in de Formule 1. Ik weet niet wat Marchionne (Ferrari-topman, red.) gaat doen, hij is onvoorspelbaar.” Verstappen verlengde vorige maand zijn contract bij Red Bull Racing tot eind 2020.