Pirelli komt met nieuwe zachtste compound

(c) Pirelli

Het zat er al even aan te komen, maar Pirelli heeft dan eindelijk officieel naar buiten gebracht dat het volgende seizoen met in ieder geval één nieuwe bandencompound komt.

In een bericht op Twitter roept de Italiaanse rubberboer Formule 1-fans op om mee te helpen bij het vinden van een naam voor het nieuwe rubber:

De nieuwe band wordt zachter dan de ultrasoft, dat nu nog de zachtste compound is. Met de nieuwe roze band zijn er in 2018 acht verschillende ‘hardheden’ beschikbaar: de groene intermediates en de blauwe full wets voor in de regen. En voor op een droge baan de naamloze nieuwe band (roze), de ultrasofts (paars), de supersofts (rood), de softs (geel), de mediums (wit) en de harde band (oranje).

De zeven verschillende compounds van 2017 (c) Pirelli

Autosport.com denkt dat er nog meer in het vat zit en verwacht dat Pirelli volgend jaar mogelijk zelfs acht verschillende droogweerbanden gaat leveren.

Interessanter nog dan hoeveel verschillende soorten banden Pirelli beschikbaar stelt, is de discussie over hoeveel compounds er per race gebruikt mogen worden. Nu zijn dat er drie, maar mogelijk worden dat er vier. Dat zou de teams nog meer keuze geven bij de bandenstrategie en de races nog gevarieerder en interessanter moeten maken.

De nieuwe roze band moeten we overigens niet verwarren met het roze dat in Austin tijdens de USGP werd gebruikt. Dat waren paarse ultra’s die roze waren geverfd om aandacht te vragen voor de strijd tegen borstkanker.