Horner: ‘Ricciardo een van de beste, zo niet de beste inhaler’

(c) Red Bull Racing

Christian Horner was niet content met de vijfde plaats voor Max Verstappen en de zesde positie voor Daniel Ricciardo tijdens de Grand Prix van Brazilië. De Red Bull-teambaas erkende zondag na afloop voor de camera’s van Sky Sports dat zijn team snelheid ten koste van betrouwbaarheid had ingeleverd en daardoor niet competitief genoeg was.

“Het was een lange middag”, aldus Horner die Verstappen in het begin van de race zag aanhaken bij de Ferrari’s en Mercedessen. “Doordat Max dicht bij de voorste groep bleef sleten zijn banden sneller dan we hadden gehoopt. Daardoor moest hij eerder dan gepland naar binnen. Meer dan dit zat er vandaag niet in. Beide coureurs reden een goede race.”

Horner stak de loftrompet over Verstappens teamgenoot. Ricciardo raakte betrokken bij een crash in de eerste bocht en moest de race achteraan hervatten. De Australiër knokte zich met een aantal fraaie inhaalacties terug in de wedstrijd. “We keken over de pitmuur en zagen dat Daniel nog ver achter zijn voorganger reed. Vervolgens keken we naar het scherm en had hij weer iemand ingehaald. Dat deed hij een aantal keer achter elkaar. Hij remt zo extreem laat en diep in. Die kwaliteit beheerst Daniel tot in de perfectie. Wat mij betreft is hij een van de besten, zo niet de beste inhaler op de grid.”

Minder vermogen

Omdat Red Bull bezorgd was over de betrouwbaarheid reden Verstappen en Ricciardo met minder vermogen over het circuit dan het team vooraf had gehoopt. De investering in de betrouwbaarheid kostte de Red Bull zo’n twee tienden per rondje. “Dat is niet ideaal”, vervolgde Horner. “Daarbij is het ontwerp van het circuit ons minder goed gezind dan bijvoorbeeld Mexico. De snelheid die we verloren op het rechte stuk konden we niet goedmaken in de bochtige tweede sector.”

Ondanks de perikelen met motorleverancier Renault kijkt Horner met vertrouwen vooruit naar de toekomst. “Renault heeft gaandeweg het seizoen met name op het gebied van snelheid veel progressie geboekt. Als men dat in de winter doortrekt en ook nog de betrouwbaarheid op orde krijgt dan hebben onze coureurs het materiaal in huis om er een succesvol seizoen van te maken.”