Max Verstappen teleurgesteld: ‘Het circuit ligt ons gewoon niet’

(c) Red Bull Content Pool

Terwijl Sebastian Vettel de Grand Prix van Brazilië op zijn naam schreef, finishte Max Verstappen de voorlaatste race van het seizoen als vijfde. Volgens de Nederlander zat er gewoonweg niet meer in omdat zijn Red Bull-bolide niet goed uit de verf kwam op dit circuit.

“Mijn start was slecht en ik had iets teveel wielspin. Ik startte op de witte lijn en dat is sowieso al niet handig,” aldus Verstappen tegenover Ziggo Sport. “We kregen de auto niet helemaal goed voor elkaar voor dit circuit. We hadden geen snelheid. Elke keer als we op het rechte stuk reden, verdween de concurrentie weer. Het circuit ligt ons gewoon niet.”

Aan het einde maakte Verstappen nog een extra stop: “Hij reed gewoon niet fijn. Dan ben je de hele tijd met de auto aan het vechten terwijl je hem gewoon naar huis wil brengen omdat er toch niks meer te winnen valt. Ik heb daardoor nog wel de snelste ronde op mijn naam geschreven.”

Uitkijkend naar de laatste race in Abu Dhabi vertelde de Nederlander: “Ook daar heb je redelijk veel rechte stukken. Als ze de motor dan niet helemaal openschroeven wordt het al helemaal slecht. Ach, het is dan toch de laatste race en dan mogen we deze ook wel met vuurwerk afsluiten”, grapte Verstappen.

https://twitter.com/F1/status/929774625504055296