VT3 Brazilië: Bottas snelste, slechte sessie Verstappen

(c) Mercedes AMG

Valtteri Bottas heeft in de laatste vrije training voor de Grand Prix van Brazilië de snelste tijd neergezet. De Fin was nipt sneller dan zijn teamgenoot Lewis Hamilton. De kersverse wereldkampioen gaf slechts 0,003 seconde toe op de snelste tijd. Max Verstappen kende een slechte sessie en kwam niet verder dan een negende plaats.

In een spannende derde vrij training waren de verschillen in de top erg klein. De eerste vier rijders stonden binnen een tiende van een seconde. Achter de Mercedessen pakte Kimi Raikkonen de derde plaats op 0,048 seconde en Sebastian Vettel werde vierde. De Duitser was 0,058 seconde te langzaam.

Achter Ferrari en Mercedes was het gat naar de rest wel groot. Daniel Ricciardo moest bijna een seconde toegeven op de snelste tijd en werd vijfde. Red Bull kwam er in de laatste vrije training niet aan te pas. Het duurde vrij lang voordat het team de baan op ging. Met nog 25 minuten te gaan, kwam Ricciardo eerst de baan op. Verstappen volgde zijn teamgenoot vrij snel, maar veel plezier beleefde hij niet aan de sessie.

De Nederlander worstelde met zijn auto en moest genoegen nemen met een negende plaats op ruim 1,2 seconde van de snelste tijd van Bottas. De Red Bull-coureur reed zijn snelste tijd op de soft-band, omdat hij op de supersofts niet tot een snelle ronde kwam. Hij spinde zelfs in zijn laatste poging om een goede tijd neer te zetten.

Lance Stroll had de slechtste derde vrije training van iedereen. De Canadees moest na een kwartier zijn wagen langs de kant zetten met technische problemen. Hij kon daardoor geen tijd neerzetten.

De uitslag van derde vrije training: