Paddy Lowe over Robert Kubica: ‘interessante kandidaat’

(c) Williams Martini Racing

Williams lijkt geen haast te maken met het bekendmaken van de complete line-up voor 2018.

Bij het team uit Grove vertrekt aan het einde van dit seizoen Felipe Massa, terwijl Lance Stroll mede door zijn goed gevulde portemonnee nog een jaartje door mag. Maar wie er volgend jaar naast de Canadees gaat plaatsnemen is nog steeds niet duidelijk.

In oktober leek het er nog op dat Robert Kubica en Paul di Resta de ideale kandidaten waren. De Pool en de Engelsman reden zelfs een soort van shoot-out op de Hungaroring, maar inmiddels worden ook de namen Daniil Kvyat en Pascal Wehrlein genoemd.

Het team lijkt echter nog steeds een lichte voorkeur te hebben voor Kubica. Williams zou de Pool nog een keer in actie willen zien tijdens de laatste seizoenstest in Abu Dhabi. Maar of Kubica daarmee de beste papieren heeft wil technisch directeur Paddy Lowe niet zeggen. “Natuurlijk stonden zijn kwaliteiten voor zijn ongeluk buiten kijf. Robert is een coureur van de buitenklasse. Hij is een zeer interessante kandidaat”, aldus het diplomatieke antwoord van Lowe voor de camera van Ziggo Sport.