Christian Horner verwacht meer van de race

(c) Red Bull Content Pool

Red Bull Racing heeft dit weekend nog niet weten te imponeren op het circuit Autódromo José Carlos Pace. Max Verstappen kwalificeerde zich als vierde en teamgenoot Daniel Ricciardo kwam niet verder dan de vijfde tijd. Door een gridpenalty start de Australiër zelfs buiten de top tien.

Teambaas Christian Horner was niet verbaasd over de matige snelheid van zijn bolides. “Het was een saaie kwalificatie voor ons. We staan op de plaatsen die we hadden verwacht. Beide coureurs hadden problemen met het vinden van grip. Door de temperaturen van vandaag is dit het maximaal haalbare.”

Over de race is Horner positiever. “Vanaf de tweede startrij zal Max elke kans aangrijpen om vroeg in de race plaatsen goed te maken. Door de gridstraf zal het voor Daniel een uitdaging worden om zo snel mogelijk naar voren te rijden en dan het gat met de kop zo klein mogelijk te maken.”

Voor de camera van Sky F1 vertelde Horner dat met name een hogere temperatuur in het voordeel van Red Bull kan zijn: “Morgen zou het warmer moeten zijn. Als dat het geval is dan heeft Mercedes over het algemeen iets meer problemen. Als Valtteri na de start zijn eerste plaats kan behouden dan kan de race heel interessant worden. Ferrari is namelijk altijd erg sterk op zondag en Max verkeert op dit moment in goede vorm.”