VT2 Brazilië: Mercedes één-twee, Max Verstappen vijfde

(c) Mercedes AMG Petronas

Ook de tweede vrije training voor de Grand Prix van Brazilië is een prooi geworden voor Lewis Hamilton. De kersverse wereldkampioen reed op Interlagos naar een tijd van 1:09,515, en was daarmee 0,048 seconde sneller dan teamgenoot Valtteri Bottas.

Daniel Ricciardo, die zondag met een gridpenaty moet vertrekken, werd derde, voor Sebastian Vettel, Max Verstappen en Kimi Raikkonen.

De openingsfase van de sessie verliep vrij rustig. Bij Haas nam Antonio Giovinazzi het stuurwiel over van Kevin Magnussen, maar verder verschenen alle coureurs aan de start die komende zondag de Grand Prix gaan rijden.

Gele vlaggen

Halverwege de sessie werden de eerste gele vlaggen gezwaaid: Marcus Ericsson verloor zijn Sauber C36 op de kerbstones, schoot van de baan en toucheerde heel licht de bandenstapel, maar kon op eigen gelegenheid verder.

Kort daarna was het de beurt aan Stoffel Vandoorne die zijn McLaren een eigen leven zag leiden in de bochtencombinatie na start-finish. Ook de Belg bleef schadevrij en kon zijn weg met een paar krassen op het ego weer vervolgen.

Grosjean buiten de baan

Met nog een half uur te gaan was het tijd voor het traditionele uitstapje van Romain Grosjean. De Fransman moest na zijn spin terug naar de Haas-garage voor nieuwe banden.

Verder dan deze incidentjes kwam het niet op Interlagos, ondanks enkele spetters regen tegen het einde van de anderhalf uur durende training. Wel toucheerde Vettel bij binnenkomst in de pitstraat nog bijna de vangrail, maar ook hier bleef schade uit.

De volledige uitslag:

Morgen wordt opnieuw regen verwacht, maar zoals het er nu naar uitziet is het zondag tijdens de race zonnig en droog.