Max Verstappen gematigd optimistisch na eerste trainingen

(c) Red Bull Content Pool

Een vijfde plaats: meer zat er niet in voor Max Verstappen tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Brazilië.

In de eerste sessie was de Nederlander nog vierde geworden, maar ook toen al had hij problemen met de grip van zijn RB13: “In de korte run op de supersoft banden ging het niet geweldig, dat had beter gekund. Maar we zitten er niet ver vandaan. De lange runs zagen er best goed uit. Er zijn nog wel wat verbeteringen te maken”, aldus Verstappen op zijn eigen website.

Beide trainingen werden gedomineerd door Mercedes die ondanks het winnen van beide wereldtitels (constructeur en coureur) dit seizoen duidelijk gepast willen afsluiten. Toch ziet Verstappen kansen tegen de Zilverpijlen: “Mercedes is snel, maar als we ons nog kunnen verbeteren komen we in de buurt. We gaan het zien.”

De derde vrije training is morgen om 14.00 uur. De kwalificatie start om 17.00 uur.