Chase Carey: ‘Teams staan open voor maximum budget’

Chase Carey (c) Formula1.com

Volgens Formule 1-chef Chase Carey heerst er onder de renstallen ‘brede overeenstemming’ om tot een budgetplafond te komen.

De uitgaven vormden onderwerp van gesprek tijdens een bijeenkomst van de Strategy Group. Die vond afgelopen dinsdag in Genève plaats. Details over de hoogte van de budgetten zijn er nog niet, maar volgens Carey is het al een flink stap vooruit dat de neuzen dezelfde kant opstaan: “Uiteraard moeten we het nog over details hebben en daarin zit veel onderscheid. Het is aan ons om het juiste compromis te vinden die de sport gezonder zal maken, maar we zitten op de goede weg.”

Volgens Carey is een budgetplafond een logische stap: “Het creëert een business model dat niet alleen voordelig is voor de bestaande teams, maar ook interessant wordt voor nieuwkomers. We moeten toe naar een structuur waarin het niet meer draait om hoeveel geld je spendeert, maar om hoe goed je je geld spendeert.”

In de Strategy Group zetelen Ferrari, Red Bull Racing, McLaren, Mercedes, Force India en Williams, evenals het overkoepelende Formula One Management en de FIA. De kopstukken komen een paar keer per jaar bijeen en bespreken de te varen koers van de Formule 1.