Daniel Ricciardo verwacht een gridpenalty

(c) Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo houdt er rekening mee dat hij ook tijdens de Grand Prix van Brazilië een aantal plaatsen wordt teruggezet na de kwalificatie. Na zijn vroege uitvalbeurt vanwege motorproblemen op het circuit van Mexico-Stad moet waarschijnlijk een nieuw MGU-H worden geïnstalleerd. Dit zou de Australiër tien plaatsen straf opleveren.

“Een gridpenalty is op dit moment zeer waarschijnlijk. We kunnen de straf misschien voorkomen, maar dan lopen we wel het risico om de race niet te finishen. Als we een gridstraf krijgen dan is deze niet groot, waarschijnlijk tien plaatsen. Het doel is dan om de race als elfde starten”, laat Ricciardo aan Sky F1 weten.

Het vervangen van onderdelen van de motor is nog geen uitgemaakte zaak. De Red Bull-coureur wil wel wat risico’s nemen om een gridstraf te ontlopen. “Als de kans maar 10 procent is dat we de race finishen als we niets aan de motor doen, dan wil ik de MGU-H laten vervangen. Als de kans 50 procent is dan wil ik het risico wel nemen.”