Mercedes benut laatste twee races als test voor 2018

(c) Mercedes AMG Petronas

Nu het constructeurskampioenschap en de rijderstitel binnen zijn, richt Mercedes zich tijdens de resterende twee races nadrukkelijk op het nieuwe jaar. De Duitse renstal heeft aangegeven ‘nieuwe en interessante’ concepten te gaan testen in São Paulo en Abu Dhabi.

Wie denkt dat, nu de druk van de ketel is,  de ‘Zilverpijlen’ alleen maar data gaan verzamelen tijdens de komende twee races heeft het mis, volgens Toto Wolff is Mercedes strijdbaarder dan ooit. Maar volgens de teambaas is het wel zo dat zijn renstal wat brutaler kan zijn in het testen van bepaalde concepten.

Test voor 2018

Wolff geeft in aanloop naar de Braziliaanse Grand Prix wel toe dat zijn team de komende  raceweekeinden wel losser kan benaderen dan toen beide titels nog niet binnen waren: “De laatste twee Grands Prix vormen voor ons de eerste testmogelijkheden voor het nieuwe seizoen”. Dit zal niet alleen gelden voor de laatste twee vrijdagen, maar wellicht ook met het oog op de races. De test zal met name neerkomen op het uitproberen van aerodynamische onderdelen en bepaalde uitrustingsstukken die tijdens de pitstops gebruikt kunnen worden.

Zoals gezegd moet de concurrentie volgens Wolff niet denken dat de wereldkampioenen van 2017 geen partij meer zijn om rekening mee te houden de komende races: “Wij rijden altijd om te winnen”