Red Bull en Alonso hadden bijna deal gesloten

(c) McLaren F1 Team

Het had niet veel gescheeld of Fernando Alonso had voor Red Bull Racing gereden. Dat zegt teambaas Christian Horner in een interview met Motorsport Magazine.

In 2008 waren beide partijen met elkaar in gesprek, maar de Spanjaard besloot om bij Renault te blijven. Red Bull bood Alonso een tweejarig contract. De tweevoudig wereldkampioen wilde alleen zijn handtekening zetten onder een verbintenis voor één seizoen. “Voor ons was het twee jaar of niets. We hadden het idee dat hij een contract bij Ferrari had voor 2009”, zegt Horner.

Het was overigens niet de enige keer dat beide partijen interesse in elkaar toonden. “Halverwege 2009 werd ik benaderd of Alonso halverwege het seizoen kon overstappen. Men dacht dat hij met de auto kampioen kon worden”, herinnert Horner zich.

“Daarna hebben we nog een keer een gesprek gehad op de achterbank van een Alfa Romeo op het vliegveld van Spa-La Sauvenière in 2001 of 2012, maar het meest serieus was de eerste keer.”

Red Bull koos in 2009 uiteindelijk voor Sebastian Vettel als teamgenoot van Mark Webber. De Duitser volgde de gepensioneerde David Coulthard op.