Felipe Massa stopt definitief met Formule 1

`(c) Williams Martini Racing

Felipe Massa is bezig aan zijn laatste seizoen in de Formule 1. De 36-jarige Braziliaan gaat aan het eind van dit jaar (opnieuw) met F1-pensioen.

“De Formule 1-races in Brazilië en Abu Dhabi zullen echt mijn laatste wedstrijden in de Formule 1 zijn”, zegt Massa via de sociale kanalen. “Ik wil mijn familie, vrienden en fans bedanken voor hun steun de afgelopen jaren. Hopelijk blijven zij mij ook in de toekomst steunen als ik in andere klassen ga racen.”

Massa kondigde vorig jaar in Monza ook al aan dat hij zou stoppen, maar liet zich door Williams overhalen om voor het vierde achtereenvolgende jaar te blijven. Hij verving Valtteri Bottas die plotseling naar Mercedes verkaste.

De voormalig coureur van Ferrari en Sauber maakt een moeizaam seizoen door. Hij staat met 36 punten op de elfde plaats en scoorde vier punten minder dan zijn teamgenoot Lance Stroll.

Massa debuteerde in 2002 voor het team van Sauber in de Formule 1. In 2006 maakte hij de overstap naar Ferrari waar hij de teamgenoot van Michael Schumacher werd. In 2008 beleefde Massa zijn beste jaar. Tijdens de laatste race van het seizoen op Interlagos kwam de thuisfavoriet een punt tekort om ten koste van Lewis Hamilton de wereldtitel te veroveren.

Massa kwam 270 keer in actie tijdens een Grand Prix-weekend. Hij wist elf keer op de hoogste trede van het podium te staan, scoorde 41 podia en was zestien keer de snelste in de kwalificatie.