Lowe (Williams) waarschuwt voor regelwijzigingen

(c) Williams Martini Racing

Waar Ferrari, Mercedes en Renault over elkaar heen buitelen om commentaar te leveren op het nieuwe motorenreglement van Liberty Media, daar maakt men zich bij Williams druk om heel andere zaken.

Technisch directeur Paddy Lowe – tot vorig jaar werkzaam bij Mercedes – vindt dat de motorendiscussie vooral een zaak is van de topteams (Ferrari en Mercedes vs Red Bull) en dat er veel meer aandacht zou moeten zijn voor de ongelijkheid tussen die top drie en de rest van het veld. “Kijk maar eens naar de race in Austin en het enorme verschil tussen de top-zes [top-vijf na het uitvallen van Ricciardo] en de rest van het veld. Er zijn twee verschillende races, en dat komt niet alleen door de motoren”, aldus Lowe.

Tijdens de USGP finishte de top vijf (Hamilton, Vettel, Raikkonen, Verstappen en Bottas) binnen 35 seconden van elkaar, terwijl de nummer zes (Estaben Ocon, Force India) al anderhalve minuut achterstand had.

Men zou verwachten dat Lowe voor reglementswijzigingen is om het veld dichter bij elkaar te brengen, maar de Engelsman pleit er juist voor om de regels met rust te laten. In zijn optiek leveren regelwijzigingen namelijk juist meer ongelijkheid op: “Of het nu gaat om aerodynamica of motoren, wanneer je regels wijzigt creëer je niet alleen kansen, maar juist ook verschillen. Mochten we de regels willen wijzigen dan moeten we daar voorzichtig mee omgaan”, aldus Lowe.