Sir Jackie Stewart ziet Hamilton nog meer records pakken

(c) Mercedes AMG

Drievoudig wereldkampioen Sir Jackie Stewart zegt het niet jammer te vinden dat hij zijn gedeelde record, een van de Britse coureurs met de meeste wereldtitels, definitief aan Lewis Hamilton heeft verloren. Sterker nog, de Brit denkt dat Hamilton de vijf titels van Juan Manuel Fangio en zeven titels van Michael Schumacher ook nog kan grijpen.

Volgens Stewart is Hamilton een waardig kampioen, vooral na zijn optreden in de tweede seizoenshelft. “Hij heeft extreem goed gereden en heeft het kampioenschap meer dan verdiend.” De kersverse wereldkampioen kwam in 2015 al op gelijke hoogte met de exentrieke Brit, die de laatste dagen erg veel vragen kreeg over zijn gedachten dat hij zijn record nu niet meer met Hamilton deelt. “Ik heb het record 44 jaar gehouden, dat is natuurlijk een belachelijk lange periode”, aldus Stewart, die er aan toevoegt dat records er zijn “om gebroken te worden”.

Stewart prijst bovendien Hamilton’s beslissing om naar Mercedes te gaan in 2013. Hij meent dat het op het juiste moment overstappen naar een ander team een kenmerk van grootheid is. “Lewis heeft er veel baat bij gehad om voor twee van de beste teams van de wereld te rijden, McLaren en Mercedes-Benz. Je moet bij topteams zitten om iets te bereiken, je kan dat niet alleen door een goede rijder te zijn.” Ook Fangio behaalde vijf titels bij meerdere constucteurs door goed om zich heen te blijven kijken wie de beste wagen had, meent Stewart.