Wereldkampioen Mir pakt zege nummer 10 in 17 races

Joan Mir wordt al in één mond genoemd met namen als Valentino Rossi en Marc Marquez. Alleswinners, vanaf het begin van hun carrière in de lichtste klasse. De nieuwe wereldkampioen in de Moto3 wordt van dezelfde klasse geacht en bewees die belofte ook in Maleisië, waar hij zijn tiende zege pakte in zeventien races.

Lang leek het erop dat Mir (rechts op de foto) zijn landgenoot Jorge Martin (links) eindelijk een overwinning gunde, maar nee. Martin kon een klein gaatje slaan, maar naarmate de banden sleten werd Mir beter. Hij hengelde Martin binnen en gaf de leiding niet meer af. Martin moest het dus weer met een tweede plaats doen, Enea Bastianini werd derde, ruim 4 seconden voor Livio Loi, die opnieuw een prima wedstrijd reed.

Ondanks een uitstekende start, met een tweede plaats in de eerste paar rondes, kon Bo Bendsneyder (uiterst rechts) zijn podium van vorig jaar niet herhalen op het circuit van Sepang. Zijn lengte en gewicht werkten tegen hem op het schroeiend hete asfalt van de baan waar de slipstream de doorslag kan geven. In het gedrang zakte Bendsneyder terug naar uiteindelijk de tiende plaats.

Foto’s: MotoGP.com