Teleurgestelde Vettel: ‘Lewis heeft titel verdiend gewonnen’

(c) Scuderia Ferrari

Zijn kansen waren voorafgaand aan de Mexicaanse Grand Prix minimaal, maar niettemin is Sebastian Vettel zwaar teleurgesteld dat de titel na de Grand Prix van Mexico definitief buiten bereik is. De Duitser moest als tweede eindigen om Lewis Hamilton van zijn vierde wereldtitel af te houden, maar slaagde daar niet in. De Ferrari-coureur kwam als vierde over de finish.

“Ik ben heel erg teleurgesteld”, zegt Vettel in mineur tegen Sky Sports. “Wat we vandaag allemaal gedaan hebben maakt niets meer uit. Lewis verdient het om de titel te winnen. Het gaat vandaag om niemand anders, het is zijn dag.”

Vettel laat in het midden of hij dit jaar achteraf dingen anders had moeten doen. “Of ik nog ergens spijt van heb? Dat maakt nu niets meer uit. Het kampioenschap is beslist.”