Franco Morbidelli al voor de race Moto2-kampioen

Nog voor de start van de Moto2-race op Sepang wist Franco Morbidelli zich verzekerd van de wereldtitel. Zijn enig overgebleven rivaal, Tom Lüthi, kon niet starten wegens een gebroken enkel, overgehouden aan een nare crash op het einde van de kwalificatie.

De 22-jarige Morbidelli, half-Italiaans half-Braziliaans, heeft het hele seizoen de leiding in het Moto2-wereldkampioenschap. Hij komt vanaf volgend seizoen uit in de MotoGP, waar Lüthi zijn teamgenoot wordt bij het team Marc VDS, waarvoor Morbidelli de afgelopen jaren al uitkwam in de Moto2. Morbidelli is de eerste wereldkampioen uit de Sky VR46 Academy, onder leiding van Valentino Rossi, die zijn voorbereiding op zijn eigen race even opzij zette om zijn protegé te feliciteren.

https://www.facebook.com/MotoGP/videos/10156252238985769/

Op de startgrid liet Morbidelli nog wel weten dat hij toch vol voor de winst wilde gaan, maar gaandeweg de race werd duidelijk dat dat er niet in zat. Miguel Oliveira liep al vroeg in de wedstrijd weg bij de rest van het veld, om zijn tweede opeenvolgende overwinning te pakken. Toen er in de eindfase van de race wat druppels vielen, koos Morbidelli eieren voor zijn geld en liet hij Oliveira’s teamgenoot Brad Binder zijn gang gaan. Finishen op het podium was Morbidelli meer waard dan een overwinning of tweede plaats en voor de punten hoefde hij het toch niet meer te doen.

De openingsfase van de race kende een aantal grote crashes, waarbij rijders over elkaar heen buitelden en de motor van Sandro Cortese in de fik vloog. Slechts achttien rijders reden de wedstrijd uit.