VT3 Mexico: Verstappen snelste voor Hamilton en Vettel

(c) Red Bull Content Pool

De derde vrije training voor de Grand Prix van Mexico op het Autodromo Hermanos Rodriguez is een prooi geworden voor Max Verstappen. De Nederlander klokte in zijn Red Bull RB13 een snelste tijd van 1:17,113. Daarmee was hij 0,075 seconde sneller dan Lewis Hamilton.

De training begon wat haperend. Pierre Gasly viel al na vijf minuten uit met motorproblemen: over de boordradio liet hij weten dat hij plotseling alle vermogen verloor. De Fransman parkeerde zijn Toro Rosso STR12 in bocht 13 wat leidde tot een gele vlagsituatie en vijf minuten oponthoud.

Halverwege een weinig enerverende eerste helft van de sessie lieten Hamilton en Valtteri Bottas van zich horen door op de ultrasofts de snelste tijden neer te zetten. Verstappen was op dat moment best of the rest, vóór teamgenoot Daniel Ricciardo. Beide Red Bull-coureurs reden op de langzamere supersofts. Die leken overigens niet helemaal te doen wat Verstappen wilde. Hij besloot dan ook naar binnen te gaan voor nieuw rubber. Ook Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen reden in hun eerste stints op de rode supersofts, waarmee zij in eerste instantie niet veel verder kwamen dan een vijfde en tiende tijd.

In het tweede gedeelte pakten beide Ferrari-coureurs direct de leiding op hun verse ultra’s. Ook Verstappen wisselde naar deze zachtere, paarse compound en zag die keuze beloond met een snelste tijd. Hamilton meldde via de boordradio elektronische problemen, maar ook hij kon zich blijven verbeteren. Vorig jaar was Verstappen in Mexico ook de snelste in de laatste vrije training. Hij kwalificeerde zich toen als derde.

Achter de top-6 viel vooral de strijd tussen Force India en Renault op, waarbij Renault-nieuwkomer Carlos Sainz sneller was dan zijn ervaren teamgenoot Nico Hülkenberg.

De volledige uitslag van de derde vrije training voor de Grand Prix van Mexico:

De kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico gaat om 20:00 uur van start. Ook de race begint morgen om 20:00 uur. Het commentaar van Olav Mol is uiteraard weer live te beluisteren via onze media player op deze website en via de app.