Geen straf voor Max Verstappen

Verstappen op weg naar de stewards in Mexico. (c) Jack Plooij

Max Verstappen start de Grand Prix van Mexico morgen gewoon vanaf de tweede plaats. Die positie leek even in het geding omdat de Nederlander tijdens de kwalificatie Valtteri Bottas in diens snelle ronde zou hebben opgehouden.

De wedstrijdleiding heeft het incident onderzocht, en merkt op dat Verstappen langzaam van de racelijn af ging, maar dat dit niet geldt als hinderen. De stewards besloten daarop geen straffen uit te delen en de kop van het veld te laten zoals deze was.

Singapore

De jonge Nederlander start daardoor zondag voor de derde keer in zijn loopbaan vanaf de eerste startrij. De laatste keer dat hij dat deed was tijdens de Grand Prix van Singapore. Verstappen moest toen zijn race al voor de eerste bocht staken na een crash met Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen.

Tijdens de Grand Prix van België in 2016 startte Verstappen eveneens vanaf P2. Ook toen kwam Verstappen al in de eerste bocht in contact met de Ferrari’s. Hij kon zijn weg vervolgen, maar eindigde buiten de punten.

De Mexicaanse Grand Prix gaat zondag om 20.00 uur van start. Het racecommentaar is zoals gebruikelijk te volgen op de media player bovenaan deze site of via de vernieuwde app.