Teleurgestelde Ricciardo kan P7 in kwalificatie Mexico niet verklaren

(c) Red Bull Racing

Waar Max Verstappen in de Mexicaanse kwalificatie bijna poleposition veroverde, kwam zijn teamgenoot Daniel Ricciardo niet verder dan de zevende tijd. De goedlachse Australiër kon dat teleurstellende resultaat niet verklaren.

Verstappen kreeg vorige week in Austin de beschikking over een nieuwe Renault-motor. Ricciardo rijdt ook in Mexico nog met een oude motor in zijn auto. “Ik geef de motor niet de schuld voor deze kwalificatiesessie”, zegt Ricciardo tegen Ziggo Sport. “Maar ik weet ook niet wie of wat ik wél de schuld moet geven.”

Hij vervolgt: “Vanaf het moment dat ik de pits uitreed had ik geen grip. We hebben van alles geprobeerd om de problemen op te lossen, maar niets werkte. We zijn er door verward en gefrustreerd want we hebben geen idee waar het aan ligt. Max zat dicht tegen poleposition aan, dus de snelheid hadden we wel. Op de een of andere manier hebben we hier een mooie kans laten liggen.”

Vertrouwen in de race heeft Ricciardo kort na de kwalificatie nog niet. “We moeten achterhalen waar de problemen vandaan komen, want met deze auto kunnen we weinig uitrichten.”