Verstappen test in training Mexico onderdelen voor volgend seizoen

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen houdt gemengde gevoelens over aan de eerste dag in Mexico. De jonge Nederlander noteerde in zowel de eerste als de tweede training de derde tijd. In de eerste sessie had Red Bull onderdelen voor volgend seizoen op de auto van Verstappen gemonteerd.

“De snelheid was goed”, zegt de Red Bull-coureur op zijn eigen website. “We konden niet veel rijden vanochtend want we probeerden in het begin enkele nieuwe onderdelen voor volgend jaar. Deze zaten aan de voorkant van de auto. Ik heb op een gegeven moment gevraagd terug te keren naar de huidige onderdelen en dat kost tijd. Bij het begin van de tweede sessie waren we nog een beetje zoekende naar de balans. Daar ben ik nog niet helemaal tevreden mee maar we staan evengoed derde. Daarna kreeg ik een motorprobleem maar gelukkig was dat met een oude motor.”

Verstappen hoopt morgen in de kwalificatie een gooi te doen naar de derde plaats. “Dat is het doel. In de race zullen we in ieder geval nog sterker zijn dan in de kwalificatie.”

De derde vrije training voor de Grand Prix van Mexico begint zaterdag om 17.00 uur. De kwalificatie gaat om 20.00 uur van start.