Ook bedreigingen aan het adres van Esteban Ocon

(c) Sahara Force India

Esteban Ocon krijgt in Mexico Stad extra beveiliging nadat de Franse coureur van Force India in aanloop naar de Mexicaanse Grand Prix met de dood is bedreigd.

Die dreigementen zouden te maken hebben met de onderlinge rivaliteit tussen Ocon en zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Perez. De twee vlogen elkaar tijdens de Grands Prix van Canada, Azerbeidzjan en België op en naast de baan in de haren en dat is blijkbaar vooral de Mexicaanse fans in het verkeerde keelgat geschoten: “Ik ontvang sinds de Grand Prix van Azerbeidzjan doodsbedreigingen,” aldus een nuchtere Ocon.

De Fransman verwacht dat hij vooral tijdens de rijdersparade voorafgaand aan de race (de coureurs rijden dan een rondje over het circuit achterop een open truck) wel het een en ander naar zijn hoofd geslingerd zal krijgen. “Maar zolang het geen stenen zijn is het ok,” aldus een relativerende Ocon.

Ook Mika Salo ontving eerder deze week vanwege een totaal andere kwestie doodsbedreigingen.