Keurig MotoGP-debuut voor Michael van der Mark in Maleisië

De omstandigheden op het Sepang International Circuit maakten het Michael van der Mark bepaald niet gemakkelijk in zijn debuut in de MotoGP. Omdat het een beetje bleef miezeren en de baan dus niet helemaal droog maar ook niet helemaal nat was, duurde het lang voordat de gisteren 25 jaar geworden Rotterdammer de baan op mocht om zijn eerste meters te maken.

https://twitter.com/twitter/statuses/923740368277049344

Toen het eenmaal zover was, met twintig minuten te gaan, zette hij in zijn eerste geklokte ronde wel meteen de elfde tijd neer. Van der Mark reed in totaal elf geklokte ronden in de eerste training voor de MotoGP van Maleisië en verbeterde zijn tijd elke keer. Van der Mark sloot zijn eerste sessie in de MotoGP af op de negentiende plaats met een rondetijd van 2.03,473. Dat is weliswaar ruim 3 seconden langzamer dan de snelste man van de eerste training, Andrea Dovizioso, maar Van der Mark hield drie vaste MotoGP-rijders achter zich en hoeft zich dus nergens voor te schamen.

Zijn eerste ronde, waarmee hij binnenkwam in de MotoGP op de elfde plaats, was 2.06,074. De tweede ronde was het al 2.04,998. Van der Mark – met een oranje helm – kent de baan van Sepang, maar de Yamaha M1, met carbon remmen en op Michelin-rubber, is totaal nieuw voor hem.

Bo Bendsneyder zette in de eerste training van de Moto3 de vijfde tijd neer.

-later meer-