Max Verstappen vastberaden op jacht naar Mexicaans podium

(c) Red Bull

Nog geen jaar nadat hij voor het eerst werd verzocht de ruimte te verlaten waar de top drie coureurs zich opmaken voor het podium, en nog geen week nadat hem dit voor de tweede keer gebeurde, maakt Max Verstappen zich op voor de Mexicaanse Grand Prix. De Red Bull coureur is er alles aan gelegen om dit weekeinde het podium te bereiken op het Autódromo Hermanos Rodríguez, en daar te blijven.

“In Mexico ga ik mijn uiterste best doen om het podium te bereiken dit jaar”, aldus Verstappen. “Ik zat er vorig jaar dichtbij, maar helaas zat het er uiteindelijk niet in voor ons.” De Nederlander finishte als derde tijdens de Mexicaanse Grand Prix van 2016, net als vorige week door een inhaalactie op een Ferrari, maar ook door het overschrijden van de baanlimieten. Hij kreeg een tijdstraf van 5 seconden waardoor Sebastian Vettel naar het podium mocht.

Verstappen-regel

Pas na de race én huldiging kreeg Sebastian Vettel een 10 seconden tijdstraf omdat hij zich ten opzichte van Ricciardo schuldig had gemaakt aan het overtreden van de ‘Verstappen-regel’, die veranderen van rijrichting in de remzone verbood. Dat was in de 69ste ronde. Hierdoor werd uiteindelijk Ricciardo derde, Verstappen vierde en Vettel vijfde. Het kwam de FIA en de stewards destijds op veel kritiek te staan. Immers, in de haast om een ‘perfect’ podium te krijgen, bleek dat podium alsnog onjuist.

Max Verstappen in Mexico 2016 (c) Red Bull

Max Verstappen is naar eigen zeggen niet de persoon om achteruit te kijken, en dus ligt de focus vol op de komende race, met nieuwe kansen. “De baan ligt op een mooie locatie en heeft een unieke setting. Geen ander circuit waar we naar toe gaan heeft zo’n stadion-gedeelte zoals in Mexico. Het valt met geen enkel ander circuit te vergelijken waar ik geweest ben. Het is een leuk circuit maar fysiek niet erg uitdagend, terwijl het toch erg snel is. De fans zijn erg gepassioneerd en je hoort ze het hele weekeind, dus ik heb er veel zin in om terug te keren en hier dit jaar te racen.”