Red Bull-teambaas Horner vindt beslissing stewards schandalig

(c) Red Bull Racing

Christian Horner neemt het na afloop van de Amerikaanse Grand Prix op voor Max Verstappen. De teambaas vindt het belachelijk dat de Nederlander een straf heeft gekregen voor de inhaalactie op Kimi Raikkonen in de laatste ronde van de race. Verstappen viel daardoor buiten het podium.

“Het was een fantastische inhaalactie”, zegt Horner tegen Ziggo Sport. “Maar de FIA is in het nemen van de beslissingen ongelooflijk inconsequent. In diezelfde bocht gingen zoveel andere coureurs van de baan af. En niet alleen vandaag, het hele weekend was dat het geval.”

Verstappen werd in afwachting van het podium teruggeroepen door de FIA. Vorig jaar in Mexico overkwam hem hetzelfde nadat hij Sebastian Vettel op een onrechtmatige manier zou hebben ingehaald. Die beslissing werd uren later teruggedraaid, waardoor Verstappen op papier zijn podiumplaats had teruggekregen.

“Deze beslissing doet me heel erg denken aan Mexico”, vervolgt Horner. “Achteraf bleek daar de top drie zoals die over de finish kwam, de juiste te zijn. Ze hebben toen gezegd dat ze zouden praten met de coureurs voordat ze zo’n beslissing zouden nemen. Nu hebben ze nog niet eens met Kimi of Max gesproken. Het is een schandalige beslissing. De Amerikaanse fans hadden deze finish verdiend. Het is triest dat het van hen af is genomen.”