Constructeurstitel drie races voor einde naar Mercedes

Großer Preis der USA 2017, Sonntag – Steve Etherington

Terwijl Lewis Hamilton zijn voorsprong in het kampioenschap om de rijderstitel met zijn overwinning in Austin verder verstevigde, sleepten hij en zijn teammaat Valtteri Bottas, als vijfde gefinisht, voor Mercedes alvast het constructeurskampioenschap binnen. Het is het vierde kampioenschap op rij voor Mercedes AMG. Met 147 punten voorsprong en nog drie races te gaan kan Ferrari het Duitse team niet meer achterhalen.

Even leek het er op dat Ferrari nog roet in het eten zou kunnen gooien, toen Sebastian Vettel de leiding nam. Maar nadat Hamilton orde op zaken stelde en zijn titelrivaal passeerde controleerde hij de race tot het eind. “Allereerst wil ik iedereen in het team van harte feliciteren met dit resultaat, zowel in de fabriek als hier”, aldus Hamilton, die trots vervolgt: “We hebben dit meer dan ooit samen gedaan en echt iets bijzonders neergezet, meer dan ik de afgelopen vijf jaar ooit heb ervaren en gezien”.

Hamilton prijst het team vooral omdat de prestaties ongeacht de reglementswijzigingen als vertrouwd zijn: “Het laat de kracht van dit team zien en ik ben er trots op om daar deel van uit te mogen maken. De race was geweldig, waarschijnlijk een van de leukste die ik de laatste tijd heb gehad. Ik kwam niet goed weg, maar liet het gebeuren omdat ik wist dat ik hier kan inhalen. Ik heb veel plezier gehad om dichterbij te komen en in te halen.” Hamilton zegt veel zin te hebben in de laatste drie races: “Ik wil ze allemaal winnen!”