Michael van der Mark maakt in Maleisië alsnog MotoGP-debuut

Michael van der Mark zal komend weekend in Maleisië alsnog zijn debuut in de MotoGP maken. De Rotterdammer, die donderdag 25 wordt, stond op de nominatie om Valentino Rossi te vervangen in Aragon, maar de Italiaan was sneller weer in staat te rijden dan verwacht na zijn dubbele beenbreuk. In Maleisië vervangt Van der Mark de Duitser Jonas Folger in het Yamaha-satellietteam Tech3. Folger miste wegens ziekte ook al Japan en Australië, maar omdat Van der Mark zelf nog verplichtingen had in de World Superbikes (dit weekend in Jerez), kon hij nog niet in actie komen.

,,Ik heb een heel druk programma, maar tegen deze uitnodiging kon ik geen nee zeggen”, zei Van der Mark. ,,Gelukkig ken ik het circuit van Sepang, maar de MotoGP-machine en de Michelin-banden zijn volledig nieuw. Ik heb daarom geen enkel ander doel – en geen andere verwachting – dan van deze unieke kans te genieten.”

Van der Mark, die wereldkampioen werd in de World Supersport en drie keer de Acht uur van Suzuka won, is de eerste Nederlander in de koningsklasse van de wegrace sinds Jurgen van den Goorbergh in 2005.