Max Verstappen niet tevreden met kwalificatie

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen start de US Grand Prix vanavond door een motorwissel vanaf de achttiende positie, maar zette in de kwalificatie een zesde tijd neer, achter beide Mercedssen, Ferrari’s en teamgenoot Daniel Ricciardo.

De Nederlander toonde zich na afloop niet erg in zijn sas. Op zijn eigen website verstappen.nl zegt Verstappen: “De ronde in Q3 zelf was voor mijn gevoel slecht. Ik maakte een fout in de laatste sector, waardoor ik twee, drie tienden verloor. Dat is balen, omdat ik bij Sebastian [Vettel, MM] had moeten staan. Het is nu wellicht makkelijk praten, maar deze fouten zijn niet wat je wilt. Ik ben niet tevreden met mezelf en denk dat dit een van de slechtste kwalificaties van het jaar voor me is.”

Verstappen vond wel een verklaring voor zijn fout: “Ik probeerde wat meer in de laatste run en had toen ik een klein ‘momentje’. Je probeert dan in de laatste sector je verloren tijd goed te maken, maar als je dan weer blokkeert helpt dat niet. Het is nu zo, daar kan ik niets meer aan veranderen. Het maakt uiteindelijk niet zo heel veel uit. Ik moet toch achteraan starten, maar het zou fijner zijn geweest als we een goede kwalificatie hadden gehad.“

Verstappen reed in Q2 als enige op de rode supersoftbanden en mag de race ook op die compound starten. De supersofts zijn wat minder snel dan de (deze week) roze ultrasoftbanden, maar gaan wel langer mee. Dit betekent dat Verstappen langer kan doorrijden dan de meeste coureurs voor hem en dus al in het begin van de race wat verder naar voren moeten kunnen komen: “Ik probeer morgen zo ver als mogelijk naar voren te rijden, al verlies je in de eerste ronden veel tijd ten opzichte van de leiders. We gaan het zien. Ik zal op zijn minst proberen terug te komen tot de zesde plek.”

De race in Austin begint vanavond om 21:00 uur. Het commentaar van Olav Mol is natuurlijk live te volgen via de mediaplayer bovenaan (luister live) deze site.