VT3 Austin: Lewis Hamilton weer de snelste, Verstappen vijfde

(c) Mercedes F1

Lewis Hamilton was ook in de laatste vrije training voor de Grand Prix van Amerika de snelste. De Brit reed 1:34.478 en was daarmee 0.092 seconde sneller dan Sebastian Vettel. Max Verstappen moest ruim zes tienden toegeven en kwam tot een vijfde plaats.

In de derde vrije training gaven Ferrari en Mercedes elkaar weinig toe. Achter Hamilton en Vettel pakte Valtteri Bottas de derde plaats en Kimi Raikkonen zette de vierde tijd neer. Beide coureurs gaven slechts twee tienden toe op de snelste tijd.

Voor Red Bull Racing was het een lastige vrije training. Max Verstappen moest genoegen nemen met de vijfde plaats en Daniel Ricciardo werd zelfs negende. De Australiër kwam 1.2 seconde te kort op Hamilton en gaf meer dan een halve seconde toe op teamgenoot Verstappen.

Massa

Felipe Massa was de grote verrassing in deze training. De Braziliaan stond aan het eind van de sessie op de zesde plaats. Ook Nico Hulkenberg en Carlos Sainz konden met de zevende en achtste plaats tevreden terugkijken op de laatste vrije training. De Duitser was voor het eerst dit weekend sneller dan zijn nieuwe teamgenoot.

Na een rustige eerste tien minuten, waar alleen Brendon Hartley en de Renault-coureurs hun rondes maakten, kwam de boeiende training op gang. In het eerste half uur was Lewis Hamilton die, zoals al vaker dit Grand Prix-weekend, het snelste. Achter de Brit waren het Vettel, Bottas en Raikkonen die vier tienden moesten toegeven op de Mercedes-coureur. Verstappen kwam pas na het eerste half uur de baan op. Net toen hij aan zijn eerste snelle ronde wilde beginnen, moest hij van het gas vanwege een virtual safetycar.

Deze werd veroorzaakt door Romain Grosjean. De Fransman zette zijn Haas-bolide in het grind en dat betekende voor hem einde training. Ook Daniil Kvyat kende geen goede sessie. De Rus had problemen met zijn bolide en kwam niet verder dan zes rondes en de laatste plaats.

Uitslag van de derde vrije training:

https://twitter.com/F1/status/921784097789399040

De kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten gaat om 23.00 uur van start.