‘Red Bull wil ook Ricciardo langer vastleggen’

(c) Red Bull Content Pool

Nadat gisteren al Max Verstappen een nieuwe overeenkomst tekende bij Red Bull Racing, zou de Oostenrijkse renstal ook bezig zijn met contractverlenging voor Daniel Ricciardo.

De huidige verbintenis van de Australiër loopt eind 2018 af, maar teambaas Christian Horner wil Ricciardo graag behouden: “We hebben met Daniel gesproken. Het is duidelijk dat we met hem precies hetzelfde willen [als met Max Verstappen, MM].”

Ricciardo zelf hoorde pas gisteren dat Verstappen een nieuw contract had ondertekend. De nummer vier in de stand om het WK is verrast door de timing: “Het is misschien wat vroeg, denk ik. Er werd al wat over contracten gesproken, maar ik dacht dat we daar volgend jaar mee verder zouden gaan. Maar positief bezien: het heeft niets met mij te maken.”