Verstappen: ‘Red Bull heeft altijd vertrouwen in me gehouden’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen is verheugd met zijn nieuwe contract bij Red Bull Racing. De jonge Nederlander verlengde vrijdag zijn contract bij zijn huidig werkgever tot eind 2020.

“Red Bull heeft altijd vertrouwen in me gehouden en dat laten zien met acties”, aldus de 20-jarige Verstappen. “Als 16-jarige werd ik al uitgenodigd om deel uit te maken van het talentenprogramma. Vervolgens lieten ze mij op m’n zeventiende al debuteren in de Formule 1 en mocht ik vorig seizoen al voor Red Bull Racing in actie komen. Ik heb een droomstart bij dit team gehad.”

Verstappen vervolgt: “Ze hebben me altijd gesteund en we hebben dezelfde ambities.  De support van iedereen in de fabriek tot de crewleden in de garage, iedereen stond altijd volledig achter me, wat er ook gebeurde. Ik ben heel blij dat ik langer bij dit team mag blijven en kijk er naar uit om nieuwe successen te boeken.”

Verstappen debuteerde in 2015 als jongste Formule 1-coureur aller tijden bij Toro Rosso in de koningsklasse van de autosport. Hij eindigde in zijn debuutjaar als twaalfde in het wereldkampioenschap. Vorig jaar besloot hij het seizoen als vijfde.

Het contract van Daniel Ricciardo, teamgenoot van Verstappen, loopt eind 2018 af.