Red Bull Racing verlengt contract Max Verstappen tot en met 2020

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen heeft zijn contract bij Red Bull Racing verlengd tot en met 2020. De Nederlander blijft dus nog tenminste drie seizoenen aan zijn huidig werkgever verbonden, zo maakte Red Bull vrijdag bekend.

Het eerdere contract van Verstappen liep door tot 2019, maar de Nederlander kon met bepaalde clausules al na 2018 onder dat contract uit.

De 20-jarige Verstappen maakte vorig seizoen na vier races de overstap van Toro Rosso naar moederteam Red Bull. Bij zijn debuut voor het team tijdens de Grand Prix van Spanje won hij direct zijn eerste race.

Verstappen debuteerde in 2015 als jongste Formule 1-coureur aller tijden bij Toro Rosso in de koningsklasse van de autosport. Hij eindigde in zijn debuutjaar als twaalfde in het wereldkampioenschap. Vorig jaar besloot hij het seizoen als vijfde.

Het contract van Daniel Ricciardo, teamgenoot van Verstappen, loopt eind 2018 af.