McLaren bevestigt Fernando Alonso voor 2018

(c) McLaren F1 Team

Fernando Alonso rijdt ook volgend seizoen voor McLaren. De 36-jarige Spanjaard heeft zijn contract bij het team uit Woking met een jaar verlengd.

Het wordt voor de tweevoudig wereldkampioen zijn vierde achtereenvolgende seizoen bij McLaren. In 2007 stond hij ook onder contract bij de Britse renstal.

“McLaren bestaat uit heel veel warme en vriendelijke mensen. In de Formule 1 heb ik nog nooit zo’n goede sfeer meegemaakt”, aldus Alonso over zijn keuze om te blijven. “Ik voel me thuis bij dit team en mijn hart vertelde me dat ik moest blijven.”

Alonso vervolgt: “Dit team heeft de kennis en de financiële mogelijkheden om op korte termijn Grands Prix te winnen en wereldtitels te veroveren. De laatste jaren waren niet makkelijk, maar we zijn het winnen nog niet verleerd. Ik ben ervan overtuigd dat we dat spoedig laten zien.”

McLaren maakte het nieuws donderdag met een ludiek filmpje wereldkundig.

Brown

Zak Brown, directeur van McLaren, is zeer content met het feit dat hij Alonso heeft behouden voor zijn team. “Voor ons was het heel logisch dat hij zou blijven”, aldus Brown. “Zijn enorme toewijding geeft ons de kans om op hoog niveau te blijven presteren. We hopen in 2018 grote stappen te zetten. Fernando gelooft in ons en wil ons graag helpen op de nieuwe weg die we hebben ingeslagen.”

McLaren neemt na dit seizoen afscheid van motorfabrikant Honda en stapt over naar Renault. McLaren-Honda hoopte in de afgelopen drie jaar mee te kunnen doen om de zege, maar zover kwam het bij lange na niet. Alonso eindigde in 2015 als zeventiende, in 2016 als tiende en staat dit seizoen op de zestiende plaats in het wereldkampioenschap.

Minardi

Alonso debuteerde in 2001 bij Minardi in de Formule 1. Na een jaar als testrijder van Renault ging hij in 2003 als volwaardig coureur van de Franse renstal aan de slag. In 2005 en 2006 veroverde hij de wereldtitel, waarna hij in 2007 overstapte naar McLaren om in 2008 weer terug te keren bij Renault. Tussen 2010 en 2014 kwam Alonso met wisselend succes uit voor Ferrari.

De coureur uit Oviedo stond 287 keer aan de start van een Grand Prix. Alonso boekte 32 overwinningen, 97 podiums en veroverde 22 polepositions.

Eerder maakte McLaren al bekend dat ook Stoffel Vandoorne in 2018 voor het team behouden blijft.