Red Bull Racing wil eerder in het seizoen pieken

(c) Red Bull Content Pool

Red Bull is eerder dan voorheen begonnen met het ontwerpen en bouwen van de auto voor komend Formule 1-seizoen. Volgens Daniel Ricciardo wordt deze stap mede ingegeven door de langzame seizoensstart die het team de laatste jaren meemaakte.

“Ik heb het gevoel dat we zeker de laatste jaren niet zo’n hele beste start van het seizoen hebben gehad. We worden gaandeweg het jaar altijd wel beter en dat is natuurlijk prima, maar we zouden toch graag wat sterker aan het seizoen willen beginnen”, aldus de Australiër.

Op de vraag waaraan die trage start ligt, moet Ricciardo het antwoord schuldig blijven: “We hebben wel altijd het gevoel dat we op tijd beginnen, maar misschien is dat gewoon niet zo. Wat ik wel weet is dat we dit jaar eerder dan voorheen zijn begonnen aan de ontwikkeling van de nieuwe auto.”