Esteban Ocon op recordjacht in Austin

(c) Force India

Esteban Ocon kan zondag in het Amerikaanse Austin een record in de Formule 1-boeken zetten. Als de 21-jarige Fransman van Force India de race tot een goed einde brengt, heeft hij voor de 26ste maal op rij de finish van een Grand Prix gehaald.

Met dat aantal verbetert hij het record dat hij sinds de Grand Prix van Japan deelt met Max Chiton. De Brit voltooide in 2013 en 2014 voor Marussia 25 races op rij voordat de reeks tot een einde kwam na een crash met teamgenoot Jules Bianchi tijdens de Grand Prix van Canada.

Ocon maakte vorig jaar tijdens de Grand Prix van België zijn debuut in de Formule 1 voor het inmiddels failliete Manor. Afgelopen winter stapte hij over naar Force India. Ocon is in zijn prille F1-loopbaan nog nooit uitgevallen.